Eerste prijs voor team groep 8 van De Vijf Sterren

Als Integraal Kind Centrum willen we ons niet alleen bezig houden met elkaar, maar ook met de wereld om ons heen. De leerlingen van groep 8 hebben nagedacht over wat er beter kan in ons stadsdeel. Dat deden zij in de ideeënwedstrijd “Als ik de baas was van Amsterdam-Noord…”.
 
In totaal zes groepjes leerlingen van 10-12 jaar van de basisscholen Overhoeks, Elzenhagen en natuurlijk De Vijf Sterren gingen op zoek naar een antwoord. In de raadzaal van het stadsdeelkantoor presenteerden ze eind januari hun idee voor een beter Noord. En het leuke is: het beste idee kwam van een team van onze school!
 
Hind, Meron en Ghalia bedachten een speeltuin voor gehandicapte kinderen in het Noorderpark. Met een schommel voor rolstoelers, een glijbaan met lift, een extra zachte vloer voor kinderen met epilepsie en een racebaan voor fietsen met drie wielen. Ghalia liet bij de presentatie een beeld zien van een lachend kind in een rolstoel. “Dit kind is blij” zei ze. “Het kan ook spelen en krijgt nu ook een leuke jeugd zonder nare herinneringen.”
“Ik vind dit idee eerlijk gezegd verpletterend”, liet raadslid Zoë Kwint namens de jury weten. “Een HEEL mooi idee, dat we serieus moeten nemen.”
 
Inmiddels weten we dat het plan ook echt bij de gemeenteraad ligt! Er wordt een concrete uitwerking van gemaakt en men is bezig een locatie te regelen.


 

Nieuws

    Eerste prijs voor team groep 8 van De Vijf Sterren Als Integraal Kind Centrum willen we ons niet alleen bezig houden met elkaar, maar ook met de wereld... Lees meer >>
    Kinderen nemen Integraal Kind Centrum De Vijf Sterren in gebruik Op vrijdag 7 maart nemen de kinderen van Integraal Kind Centrum (IKC) De Vijf Sterren de basisschool... Lees meer >>
    Ingebruikname IKC De Vijf Sterren Op vrijdag 7 maart was de ingebruikname van Integraal Kindcentrum De Vijf Sterren!
     
    Lees meer >>