Basisschool De Vijf Sterren

Basisschool De Vijf Sterren
Markengouw 428 
1024 EK Amsterdam 
020 636 7624
info@basisschooldevijfsterren.nl

Basisschool De Vijf Sterren bestaat sinds 1 augustus 2013. Daarmee is het een van de nieuwste basisscholen in Amsterdam. De school is namelijk een samensmelting van twee basisscholen in Noord: de Amstelmeerschool en De Berkelier. Beide scholen hebben een jaar lang intensief samengewerkt in de aanloop naar het samengaan.

Waarom de naam ‘De Vijf Sterren’? Daar is een kort maar krachtig antwoord op. De Vijf Sterren staat voor de hoogste kwaliteit: voor goed onderwijs en voor stralende kinderen. Het onderwijs is erop gericht om het beste uit de leerlingen te halen. 

Oecumenische basisschool
De Vijf Sterren is een oecumenische basisschool. Dat geven zij invulling door onze leerlingen te helpen in hun levensbeschouwelijke ontwikkeling. In de godsdienstlessen komen verschillende religies en levensvisies aan bod. Ze stimuleren de kinderen om een eigen kijk op het leven te ontwikkelen. En om zelf te ontdekken wat voor hen persoonlijk mooi, waar en zinvol is. Ze vinden het belangrijk dat elk kind en elke ouder zich op school welkom, gerespecteerd en gewaardeerd voelt.