Het gebouw

Het gebouw van IKC De Vijf Sterren is ontworpen door architectenbureau Geurst&Schulze

De hoofdentree van het gebouw ligt aan de centrale hal. Hier kunnen bezoekers zich melden bij de balie. Ook ’s avonds en in het weekend is deze ingang open voor mensen die naar de gymzaal of het gezondheidscentrum gaan. Aan de centrale hal ligt een verdiept speellokaal. Tussen het speellokaal en de hal zit een flexibele panelenwand. Daarmee kan van de twee ruimtes één grote ruimte gemaakt worden.
 
De onderwijslokalen liggen steeds met vier lokalen bij elkaar aan een brede gang. De wanden kunnen geopend worden. Er ontstaat dan een groot leerplein. De lokalen kunnen ook twee aan twee gebruikt worden, of gewoon als aparte ruimtes.
Er zijn lichte materialen gebruikt voor het gebouw. Daarmee heeft het van binnen en buiten een vriendelijke uitstraling. Het schoolplein, de speeltuin en de gymzaal zijn ook bedoeld voor kinderen en volwassenen uit de buurt.
 
Corporatie Rochdale was verantwoordelijk voor de bouw van het IKC. De bouw is uitgevoerd in opdracht van stadsdeel Noord.